Τα σπάνια πράγματα που μπορεί να έχετε σπίτι σας και να μην το γνωρίζετε!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται να πλουτίσουν γρήγορα. Και ποιος δεν θέλει να προσγειωθεί ξαφνικά πάνω σε έναν σωρό από μετρητά, όταν έχει να πληρώσει χρέη και άλλες υποχρεώσεις;
Να γιατί μερικοί άνθρωποι ψάχνουν και συλλέγουν αντίκες. Σεβόμαστε την ιστορία, αλλά πραγματικά υπήρξαν άνθρωποι που έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα σε μια νύχτα. Ο λόγος… Είχαν στην κατοχή τους σπάνια πράγματα.

Εσείς έχετε αντίκες και σπάνια πράγματα;

Εμπειρογνώμονες όπως ο Pablo Solomon, συλλέκτης και καλλιτέχνης, ο Charles Snider και η Katie Grieco από τους Alex Cooper Auctoneers μας συμβουλεύουν ποιά σπάνια πράγματα είναι πολύτιμα και έχουν αγοραστική αξία. Δείτε και εσείς αν έχετε κάποιο από αυτά και τηλεφωνήστε μας άμεσα για να εκτιμήσουμε τα αντικείμενα και να σας δώσουμε προσφορά.

Δείτε τα παρακάτω σπάνια αντικείμενα (αντίκες) που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας και να μην γνωρίζετε ότι μπορείτε να πουλήσετε:

Ασήμι

Εάν συναντήσετε κάτι που μοιάζει να είναι ασημένιο, οι ειδικοί λένε να το γυρίσετε ανάποδα και να ψάξετε για τυχόν σγραγίδες. Βασικά ‘925’, ‘ROGERS’, ‘GORHAM’ είναι αυτές οι σφραγίδες που θα θέλατε να δείτε, σύμφωνα με τον Charles Snider, έμπειρο συλλέκτη στην Νέα Υόρκη.

Ζωγραφιές και εικόνες

Όταν πέφτετε πάνω σε πίνακες στα παλιατζίδικα ή σε αγορές που πουλάνε παλιά πράγματα έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και κοιτάξτε πέρα από το θέμα της ζωγραφιάς. Ψάξτε για υπογραφές, ημερομηνίες και την υφή του καμβά αλλά επίσης εξετάστε την κορνίζα. Όπως εξηγεί ο Pablo Solomon, οι κορνίζες μπορεί να είναι πολύτιμες αλλά συχνά παραβλέπονται. Πάντα γυρίστε τον πίνακα από την πίσω πλευρά και κοιτάξτε καλά. Έχετε τον νου σας για χειροποίητες σκαλιστές κορνίζες.

Πορσελάνες

Όπως και στην περίπτωση του ασημιού, όταν εντοπίσετε πορσελάνη, κινέζικη ή άλλη δείτε τον πάτο και ψάξτε για υπογραφή ή στάμπα όπως: Worchester, Derby, McCoy, ή ειδικά σύμβολα όπως σταυρωμένα ξίφη. Συχνά αυτά τα κομμάτια είναι απίστευτης αξίας, μας λέει η Katie Grieco αντιπρόσωπος στις δημοπρασίες Alex Cooper Auctoneers.

Γυαλικά

Τα πολύτιμα γυαλικά δεν είναι εύκολο να τα διακρίνετε. Βασικά ψάξτε για σημάδια παλαιότητας, όπως φουσκάλες,ασυμμετρίες και ανωμαλίες στην καθαρότητα του γυαλιού. Όπως πάντα, κοιτάξτε για στάμπες ή σημάδια στον πάτο των κομματιών.

Νομίσματα

Τα νομίσματα κρύβονται στις λεπτομέρειες Πολλές φορές είναι η ημερομηνίες,ανωμαλίες και το υλικό. Εάν συναντήσετε κάποιο τέτοιο μοναδικό νόμισμα, καλό θα ήταν να το έβλεπε κάποιος συλλέκτης ή εκτιμητής.

Έπιπλα

Εάν ψάχνετε για έπιπλο αντίκα, εξετάστε την κατασκευή. Θέλετε να δείτε λεπτομέρειες όπως ψαλιδωτές ενώσεις,τετράγωνα καρφιά ή χερούλια και μεντεσέδες από μπρούτζο. Εάν δείτε πολλές μοντέρνες πινελιές, όπως βίδες,νοβοπάν ή τέλειες συμμετρίες, τότε πιθανότατα αυτό δεν είναι πολύτιμο κομμάτι επίπλου.

Εσείς έχετε αντίκες; Είμαστε εδώ για να τις αγοράσουμε!

Αν έχετε στην κατοχή σας κάτι παρόμοιο με τα παραπάνω, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί, επιλέγοντας στο μενού “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”.

Μείνετε συντονισμένοι, κάνοντας Like στην σελίδα του Antique Center στο Facebook, για να ενημερώνεστε άμεσα σχετικά με όλα τα νέα μας.