Κάθε αντίκα ένα σύνολο αναμνήσεων και μια ακόμα ιστορία

Παλαιοπωλείο

Η ανθρώπινη σκέψη και δημιουργικότητα ποτέ δε μένει στάσιμη. Από τα παλαιά χρόνια έως και σήμερα ο άνθρωπος συνεχώς εξελίσσεται, οραματίζεται και δημιουργεί.

Οι πρόγονοί μας κατασκεύαζαν περίτεχνα έπιπλα, πίνακες, έργα τέχνης, γλυπτά, κεντήματα, κοσμήματα, στολές, ενδύματα κ.α. που κοσμούσαν για χρόνια τόσο τα σπίτια, όσο και άλλους χώρους κατέχοντας θαυμαστή και επάξια θέση.

Με το πέρας των χρόνων αυτές οι ιδιαίτερες δημιουργίες , επονομαζόμενες πλέον ως αντίκες , αρχίζουν να μετατρέπονται σε αναμνήσεις και ιστορίες για τις νεότερες γενιές, οι οποίες πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται την αξία τους.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει μια αντίκα ξεχωριστή;

Οι αντίκες αντικατοπτρίζουν έναν ιδιαίτερα θαυμαστό κόσμο που ξετυλίγεται μπροστά μας, ένα πολιτισμό, αξίες και νόμους μιας άλλης εποχής.
Όπως προαναφέραμε κάθε αντίκα έχει τη δική της ιστορία …
Η παλαιότητα, η μοναδικότητα και η αξία του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένη (π.χ. ξύλο, μάρμαρο, χρυσός, ασήμι κ.α.) αποτελούν τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την αξία κάθε αντίκας.
Όσο περίεργο και να φαίνεται σημαντικός παράγοντας και στον κλάδο της αγοράς και πώλησης αντικών είναι η μόδα, η τάση που κυριαρχεί στην αγορά.

Στο παλαιπωλείο Antique Center στην Αθήνα, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία
σε παλαιά αντικείμενα, γραμμόφωνα, νομίσματα, ασημικά, πίνακες, έργα τέχνης, γλυπτά κ.α.

Αγοράζουμε & Πουλάμε Αντίκες – Παλαιά Αντικείμενα

Παλαιοπωλείο Antique Center – Πληρώνουμε Άμεσα τοις Μετρητοίς