Η αξία του κομπολογιού μέσα από το κεχριμπάρι | Άλλο ένα παλαιό αντικείμενο που αξίζει να γνωρίσουμε

Αγοράζουμε κεχριμπαρένια κομπολόγια

Παλαιοπωλείο Αθήνα | Παλαιοπωλείο Αντίκες

Αγοράζουμε & Πουλάμε αντίκες,
Πίνακες – Ασημικά κ.α.

Άμεση Πληρωμή!

Το κομπολόι αποτελεί ένα όμορφο και διαχρονικό αξεσουάρ το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από άνδρες ή ως διακοσμητικό στοιχείο. Είναι φτιαγμένο από χάντρες, τρυπημένες στο κέντρο, περασμένες σε νήμα ή δέρμα, του οποίου οι άκρες ενώνονται με κόμπο.

Στην Ελλάδα χρονολογείται περίπου γύρω στο 1840 στην Κάρυστο. Στην ελληνική ιστορία το κομπολόι ήταν ένδειξη κύρους και πλούτου. Στην εποχή μας με την εξέλιξη της τεχνολογίας, του ανταγωνισμού και του άγχους που κυριαρχούν έχει αρχίσει η διαφυγή στο παρεξηγημένο κομπολόι.

Μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, μικρότερης ή μεγαλύτερης αξίας όπως το κεχριμπάρι.
Το κεχριμπάρι αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά υλικά κατασκευής του κομπολογιού. Στην πραγματικότητα προέρχεται από την απολιθωμένη ρητίνη (ρετσίνι) και θεωρείτε ημιπολύτιμος λίθος, καθώς χρονολογείται εδώ και 30-90 εκατομμύρια χρόνια. Μπορεί να το ακούσετε ως ήλεκτρο.
Το χρώμα του κεχριμπαριού μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το υλικό από το οποίο καλύφθηκε. Οι αποχρώσεις του μπορεί να ποικίλουν από κίτρινο, χρυσό, λευκό έως κόκκινο, μπλε ή γαλανό, πράσινο, ακόμα και αδιαφανές.
Η αξία που μπορεί να έχει το κεχριμπαρένιο κομπολόι κυμαίνεται ανάλογα με την απόχρωση, την παλαιότητα, το δέσιμο, τα ανάγλυφα στοιχεία και την καθαρότητα του λίθου.

Στο παλαιοπωλείο Antique Center αγοράζουμε και πουλάμε αντίκες, παλαιά αντικείμενα, πληρώνουμε άμεσα τοις μετρητοίς.

Στο παλαιοπωλείο Antique Center στην Αθήνα, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία
σε παλαιά αντικείμενα, γραμμόφωνα, νομίσματα, ασημικά, πίνακες, έργα τέχνης, γλυπτά κ.α.

Αγοράζουμε & Πουλάμε Αντίκες – Παλαιά Αντικείμενα

Παλαιοπωλείο Antique Center – Πληρώνουμε Άμεσα τοις Μετρητοίς